مقالات

راهنمای خرید کامپیوتر و مشاوره خرید سیستم

خرید کامپیوتر ارزان می‌شود! در بخش راهنمای خرید کامپیوتر و مشاوره خرید سیستم متوجه میشوید با ورود مادربردها و پردازنده‌های میان رده نسل 12 اینتل تقریبا خرید بهترین سیستم‌ها با کمترین هزینه میسر شده است. کاهش قیمت رمز ارزهای دیجتیال، افزایش تولید جهانی کارت گرافیک، و همچنین خبر قریب والقوع ورود اینتل به صنعت تولید کارت گرافیک، قیمت کارت گرافیک را بشدت نزولی کرده است.

جهت خرید سیستم کامپیوتر دسکتاپ، در کنار بودجه، نیاز کاربر مهمترین مولفه تعیین کننده نوع قطعات انتخابی است. تنوع کاربری از کامپیوتر می‌تواند شامل سیستم گیمینگ، سیستم رندرینگ، شبیه سازی، هوش مصنوعی و یا کامپیوتر اداری (آفیس) باشد. کاربر بر اساس نوع کارکردی که از سیستم دارد می‌تواند کانفیگ‌های مختلفی را برای خود گزینش کند. آنچه که در این مقاله می‌آید، صرفا کانسپت سیستم‌های PC با طبقه بندی بر اساس نوع کاربری و رنجهای قیمتی مختلف است. بدیهی است، هر کاربر می‌تواند بر اساس کاربری و نیاز خود، بخشی از یک سیستم را به دلخواه تغییر دهد و یا برای افزایش و کاهش قیمت تمام شده، قطعه ای را با قطعه دیگر جایگزین نماید.

به دلیل تنوع و گستردگی قطعات موجود در بازار و همچنین نیازهای مختلف کاربران، نمی‌توان گفت یک سیستم پیشنهادی بهترین پیکربندی برای همه کاربران است. از این رو در بخش کامنت ها به کاربران راهنمایی خرید قطعه و یا سیستم کامل پیشنهاد می‌کنیم.

نکات مهم در انتخاب پردازنده (CPU)

همه ما به اهمیت و نقش پردازنده در سرعت و کارایی سیستم‌های کامپیوتری واقف هستیم. برای داشتن یک کامپیوتر خوب حتماً باید یک پردازنده مناسب انتخاب کنید که به خوبی از عهده نیاز شما بر آید. در عین حال نباید بی جهت هم هزینه کنید. برای نمونه یک پردازنده Core i9 برای کسی که کارش صرفاً اجرای بازی‌های آنلاین یا کار با آفیس است، تقریباً هیچ مزیتی نسبت به مدل‌های ارزان‌تر ندارد.

نکات مهم در انتخاب مادربرد

اهمیت مادربرد در خرید کامپیوتر از اسم آن به خوبی پیداست اما خوشبختانه امروزه مادربردهای معمولی هم امکانات قابل قبولی دارند و دیگر نیاز نیست سراغ مادربردهای گران قیمت بروید. در عین حال باید مادربرد انتخابی حتماً از نظر درگاه‌های ارتباطی، شکاف‌های توسعه و حجم و سرعت حافظه رم قابل نصب با نیاز شما و دیگر قطعات سیستم هم خوانی داشته باشد.

نکات مهم در انتخاب حافظه رم

حافظه رم باید در کنار حجم مناسب، از سرعت و تأخیر مطلوب نیز برخوردار باشد. در حال حاضر حداقل به 8 گیگابایت حافظه رم 2666 مگاهرتزی نیاز دارید اما بهتر است 16 گیگابایت حافظه رم DDR4 و نسل‌های جدیدتر خریداری کنید. دیگر خرید 4 گیگابایت حافظه رم یا نسل DDR3 به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

نکات مهم در انتخاب کولر پردازنده (خنک کننده)

در مورد پردازنده‌های معمولی تا میان رده چون پنتیوم و Core i3 معمولاً همان کولر داخل باکس پردازنده به خوبی پاسخگو است و به کولر مجزا نیاز ندارید. اما برای پردازنده‌های Core i5 و بالاتر خرید یک کولر توصیه می‌شود.

نکات مهم در انتخاب اس اس دی (SSD)

داشتن اس اس دی تقریباً برای تمامی سیستم‌های امروزی ضروری است و به عملکرد روان‌تر و بهتر سیستم در هر استفاده‌ای کمک می‌کند. بسته به استفاده‌تان شما می‌توانید حداقل یک اس اس دی 120 گیگابایتی SATA برای نصب سیستم عامل، درایورها و برنامه‌ها خریداری کنید اما 250 گیگابایت مقرون به صرفه تر و بهتر است.

نکات مهم در انتخاب پاور (منبع تغذیه)

هرگز سراغ پاورهای با برندهای متفرقه یا به سفارش بازرگان های داخلی نروید و حتماً پاور کامپیوتر خود را از یک برند معتبر جهانی خریداری کنید. در ایران برند داخلی گرین (GREEN) هم در دسترس است.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

2 نظر در “راهنمای خرید کامپیوتر و مشاوره خرید سیستم

  1. Anonymous گفت:

    سلام کارت گرافیک من ASUS CERBERUS 1050 Ti هستش فک کردم اگه کارت گرافیکم GT 730 رو ارتقا بدم و 1050 بگیرم خیلی راحت تر میشم و خب این کارو کردم مشکلی که پیش اومد بهم گفتن الان سیستم شما گلوگاه ایجاد شده ماردبوردم H81 P33 هستش و سی پیو I3 4610 هست هروقت بهش فکر میکنم دیونه میشم نه میتونم زیاد هزینه کنم زه بیخ همه چیو عوض کنم نه هم جوریی که گشتم چیزای زیادی برای این مادربوردم تو بازار نیست پیشنهادتون چیه چه سی پیو بگیرم که مشکلم حل شه و به مادربود و کارت گرافیکم بخوره که دیگه گلوگاه ایجاد نکنه

    1. malakutian گفت:

      سلام
      شما برای سیستم پردازنده Core i5 و یا Core i7 نسل 4 بگیرید مشکلتون حل میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *